The China Steel Corporation headquarters located in Taiwan utilizes a multifaceted façade to not only distinguish itself from the growing metropolitan skyline, but also employs performative technologies to increase sustainability.

Arch2o-China Steel HQ-Artech Architects (2)

Courtesy of Artech Architects

Designed by Archtech Architects, the four volumes located at the corners of the structure are connected by a central core. Its identical facets are outlined by a steel lattice work that runs to the ground. The tower will nto only function as the headquarters for the steel company, but also house transportation and recreational activities towards the pedestrian level.

Arch2o-China Steel HQ-Artech Architects (4)

Courtesy of Artech Architects

Its entire curtain-walled structure will provide for natural lighting and ventilation while simultaneously reducing the solar heat-gain and energy consumption throughout the tower with its double paned glass.

Arch2o-China Steel HQ-Artech Architects (21)

Courtesy of Artech Architects

The angled walls will naturally block the surrounding traffic noises from penetrating into the building. The design of the exposed structure only enhances the beauty of the edifice without detracting from its unique form.

By Lyly Huyen

Courtesy of Artech Architects

Leave a Reply