Chenglu Villa

Chenglu Sea-view Villa, is located in Qingshui Bay International Resort (which has a 2-kilometer coastline), Lingshui County, south-east of Hainan Island. Occupying 4800 mu with 12 villas in total, it is a part of Greentown Hainan Blue Bay Town Project. Now, the House Nine and House Ten adjacent to the Central Street have been completed.

Courtesy of gad - Photography: Zhao Qiang

Courtesy of gad – Photography: Zhao Qiang

The project is only 50 meters away from the beach, with the great sea-view as its most distinguishing character. Based on the knowledge gained from residential design practice, the designers place top priority on the achievement of maximum sight of the sea. As for these two houses, we put all the activity spaces adjoin to the coastline and make them fully occupy each site.

Courtesy of gad - Photography: Zhao Qiang

Courtesy of gad – Photography: Zhao Qiang

House Ten is designed with two sets of parallel masses with one set perpendicular to another to form an enclosed square arrangement. So it enjoys a widest sea view horizontally. By further uprising the mass facing the sea in the front and lowering its outdoor space, more sea view is brought in to the two side masses and the back mass, which provide all-dimensional sea-view experience. House Nine also adopts similar design concept by forming an H-shaped sightseeing stand facing the ocean, to expend the ocean view as far as possible.

Courtesy of gad - Photography: Zhao Qiang

Courtesy of gad – Photography: Zhao Qiang

The natural attribute of villa determines that it could only be enjoyed by the minority. Nevertheless, in the high-end housing market, potential of modern style architectures has been always doubted by developers. With an overall consideration of architect’s demands and interests of the owners, the designers decided to use “space experience” as the initial point.

Courtesy of gad - Photography: Zhao Qiang

Courtesy of gad – Photography: Zhao Qiang

Through building structure restrictions, space order organization, contraction of scene, dynamic and static areas and the choice of building materials such as stone, wood, glass or medal, as well as quality distinguishing, it creates different space experience like being smooth, rough or mild. All of these contribute to build a spiritual space which is modern and well accepted by the target group.

Courtesy of gad - Photography: Zhao Qiang

Courtesy of gad – Photography: Zhao Qiang

The villas are built in transparent structure; the grey space blurs the boundary of building itself, interior space, the landscape and curtain walls. By taking this advantage, architects ‘intrudes ’the area which are outside the architecture for substantial trans-boundary design or design orientation relying on the consultant team . The integrated design experimentation is a brand new experience to the whole team, which is also a small step towards “refined design” in architecture.

Courtesy of gad - Photography: Zhao Qiang

Courtesy of gad – Photography: Zhao Qiang

The two villas share a similar configuration standard. In the entrance, you’ll see a ceremonial front yard with a garage for two cars. Owners of each house have their separate living room, dining room, family room, Chinese and western kitchens, at least five suite bedrooms (including a luxurious master bedroom on the second floor) as well as studies and etc.

Courtesy of gad - Photography: Zhao Qiang

Courtesy of gad – Photography: Zhao Qiang

The designers ensure at least four rooms mentioned above have the sea-view. Many semi-outdoor platform terraces facing the ocean are created out of building eaves and stilt, serving as functional expansions of the indoor spaces. The service spaces with their independent entrances and exits together with the service circulation are separated from the host area. In addition, each villa is equipped with a swimming pool, SPA pool and garden.

Courtesy of gad - Photography: Zhao Qiang

Courtesy of gad – Photography: Zhao Qiang

Project Info
Architects: gad
Location: Hainan, China
Architects in Charge: Zhang Wei, Cheng Yue, Kang Jian.
Area: 1200.0 sqm
Year: 2014
Type: residential
Photographs: Zhao Qiang

Send this to a friend

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !
ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !