Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Chengdu City Music Hall

Located at the Wuhou district in Chengdu, China, and designed by Andrew Bromberg at Aedas, the Chengdu City Music Hall complex balances cultural components within a dense urban environment disconnected from its traditional connection to nature. The traditional Chinese landscape paintings or shan shui paintings – ‘shan’ refers to mountain and ‘shui’ to river – are evolved from the surrounding Sichuan landscapes.

Courtesy of Aedas

The use of positive and negative spaces in this art form portrays an interesting balance between the physical and the ephemeral. These relationships were explored in how to balance the ‘imagined’ creations of the performance venues and school of arts with the ‘tangibles’ of the buildings which contain them.

Courtesy of Aedas

The physical line between the tangible and the ephemeral was celebrated as a stepped public series of connected terraces. Beneath these terraces are the varying volumes of venues below. Above these terraces are topographic bamboo gardens which provide an impression of the surrounding mountains.

Courtesy of Aedas

These accessible terraces step from the tall dense urban fabric towards the west and down to the more human scale pedestrian district to the east. The eastern edge is defined by an informal plaza which connects the project to the river and the arts district through the pedestrian ‘Music Avenue’.

Courtesy of Aedas

Project Info
Architects: Aedas
Location: Chengdu, China
Type: Music Center

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Send this to a friend

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !