Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Casa Cabo de Vila

Cabo de vila is a house for a young couple that wanted a house that doesn’t look like a regular house. When we first meet the place for the house, the approach to the location gives us the central mote for the project. We wanted a shape that can fill the void left by the valley and at the same time we wanted this new shape to embrace and reflects the surrounding green areas giving its users a special perspective on the landscape.

Casa Cabo de Vila - Courtesy of spaceworkers - Photographs: Fernando Guerra | FG+SG

Casa Cabo de Vila – Courtesy of spaceworkers – Photographs: Fernando Guerra | FG+SG

The proposed volume materializes its shape through two concrete slabs with its concave sides, allowing a light glass and wood wall to unroll between them, which in a positive and negative game let the interior of the house communicate with the exterior.

Casa Cabo de Vila - Courtesy of spaceworkers - Photographs: Fernando Guerra | FG+SG

Casa Cabo de Vila – Courtesy of spaceworkers – Photographs: Fernando Guerra | FG+SG

Inside, the house reflects the way of living off his owners. The central courtyard welcomes anyone who enters the house and organizes all the common spaces around it like a no end space. Here, there are no barriers between the different spaces, only an organic geometry that establishes hierarchies between them and that allows mutual visual contact.

Casa Cabo de Vila - Courtesy of spaceworkers - Photographs: Fernando Guerra | FG+SG

Casa Cabo de Vila – Courtesy of spaceworkers – Photographs: Fernando Guerra | FG+SG

The private spaces of the house are hidden behind a curtain wall that surrounds the courtyard as well as the garage and the service areas. Like in the common areas the main bedroom is a fluid space without doors, where the hierarchy of the relations between the closet the bathroom and the sleeping area shapes the space.

Casa Cabo de Vila - Courtesy of spaceworkers - Photographs: Fernando Guerra | FG+SG

Casa Cabo de Vila – Courtesy of spaceworkers – Photographs: Fernando Guerra | FG+SG

With raw materials inside and outside, the house establishes a perfect connection with the surroundings ready to grow hold with nature.

Casa Cabo de Vila - Courtesy of spaceworkers - Photographs: Fernando Guerra | FG+SG

Casa Cabo de Vila – Courtesy of spaceworkers – Photographs: Fernando Guerra | FG+SG

Project Info
Architects: spaceworkers
Location: Bitarães,  Portugal
Architects in Charge: Henrique Marques, Rui Dinis
Year: 2015
Area: 340.0 m2
Type: Residential
Photographs: Fernando Guerra | FG+SG

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Send this to a friend

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !