Spar supermarket, located in Budapest, takes on a unique looks thanks to Hungarian firm Lab5 Architects. In Dutch Spar means pinewood, which to come respects influences the materiality of the designed interior.

Arch2o-1-spar-supermarket-in-budapest-by-lab5-architects (1)

Courtesy of LAB5 Architects

Throughout the space, an undulating theme of wood is noticeable at every turn, creating continuity within the space. These pieces create a blur amount the edges making the transition from wall to ceiling seen as seamless.

Arch2o-1-spar-supermarket-in-budapest-by-lab5-architects (3)

Courtesy of LAB5 Architects

Within the centre of the walkway, a solid block flows above all heads meandering through the space, aiding the flow of movement of the shoppers.

As counters sit in open space this gives the island impression allowing customers to gather, bringing back the old market tradition within the supermarket.

Arch2o-1-spar-supermarket-in-budapest-by-lab5-architects (13)

Courtesy of LAB5 Architects

The lighting set up and the overall color scheme creates an environment that is both pleasing and relaxing to the customers.

 By Shanaire Blythe

Courtesy of LAB5 Architects

Leave a Reply