Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

BGB / Beijing Green Visitor Center

The Beijing Welcome Center is a project for a gateway exhibition building for a new sustainable industry park in Beijing. The building is based on the principle of manipulating a box envelope for environmental and contextual concerns in order to make a building which is low tech and low cost.

Courtesy of JDS

The first manipulation is to join the existing car park to the R&D center and the park loop. This allows the public to walk over the building and experience the park in a different height, first getting an overview before descending into it. The second series of manipulations are based on sustainability, blocking the cold north Beijing winter wind, promoting the cool southeast summer wind, creating a shadow to the south and moveable sun shading / solar cells to the east and west.

Courtesy of JDS

The building becomes a result of a series of pragmatic scientific operations making a piece of architecture which is ingrained in the site and promotes the notion of low-tech sustainability.

Courtesy of JDS

Project Info
Architects: JDS
Location: Beijing, China
Client: Vanke
Project Leaders: Charlotte Lieske, Henning Stuben
Team: Amanda Ripoll, Andrew Griffin, Byeongmoo Moon, Cristina Marigo, Iria Carreira, Mathilde Claus
Year: 2012
Status: Ongoing
Type: Cultural Center

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !