Snøhetta has won the competition to design the new Banque Libano Francaise (BLF) headquarters. Located in Beirut, the project marks Snøhetta’s first ever commission in Lebanon.

The design for the new general headquarters points towards a new future both for the bank and for the city and community of which it is a part. The BLF headquarters should be recognizable with all its public qualities independently of evolving corporate strategies or changing demands on the interior spaces. To achieve this, the architectural concept is both generic and conceptual at the same time. It embodies a new future for the bank, as well referencing the rich history and value set that has evolved over generations.

Arch2O-Snøhetta-Bank Headquarters in Beirut-03-h600

Courtesy of Snøhetta

A New Workspace 
More than just achieving the required number of work spaces, the goal is to create a community. The working environment is focused around the specific exterior spaces that are carved from the built volume.

A New Public Space 
Our design clearly articulates a public and private domain. The public domain forms the foundation of the new headquarters building, containing the essential public functions and facilities. This public base is connected to the street and surrounding urban context.

Arch2O-Snøhetta-Bank Headquarters in Beirut-02

Courtesy of Snøhetta

A New Sustainable Figurehead 
Achieving a development that is sustainable is paramount in responding to future user requirements. The parameters for sustainability will evolve with the user requirements and project specific criteria.

Project Info:
Architect: Snøhetta

Categories: Architecture, Landscape, Interior, Work Spaces
Location: Beirut, Lebanon
TypologyOffice building
Client:Banque Libano Francaise


Leave a Reply