Antalya Aquarium

The main design decisions of Antalya Aquarium project are determined by a desire of vanishing in silhouette and creating harmony with topography. Pulling back on the ground floor, a shaded public area is created to beware from sun and profit from the wind.

Antalya Aquarium - Courtesy of Bahadir Kul Architects

Antalya Aquarium – Courtesy of Bahadir Kul Architects

This shaded public area is the point of approach, gather, and diffusion of the aquarium project. Also, the shell of this area determines the information and fast-food areas, amphitheater and box office with its curves and waves.

Antalya Aquarium - Courtesy of Bahadir Kul Architects

Antalya Aquarium – Courtesy of Bahadir Kul Architects

The ramp in this public area reaches the public exhibition site with the entrance of aquarium and snow world. The travel path starts with aquarium information and sea fish. The path continues with cave fish, world rivers, jellyfish, Turkey fish, predatory fish, sharks, the main 5 million liters tank and finals with 131 m tunnel. The each stop in this path is designed with its own character.

Antalya Aquarium - Courtesy of Bahadir Kul Architects

Antalya Aquarium – Courtesy of Bahadir Kul Architects

Project Info.
Architects : Bahadir Kul Architects
Location : Antalya, Turkey
Project Year : 2012
Type : Aquarium
Photographs : Ket Kolektif , Courtesy of Bahadir Kul Architects

Leave a Reply